Обещават слънчева неделя. Но не се лъжете – остава си студено 09.10 | 09:40

Слана попари Западна България, над повечето места през деня температурите ще са между 14° и 19°

От iNews.bg

В неделя над по-голямата част от страната времето ще е слънчево, но въпреки това ще си остане студено. Сутринта в низините и котловините на Западна България настъпи с ниски температури - предимно между 0° и 5° и на много места дори се образува слана. В крайните източни райони обаче беше значително по-топло, с минимални температури от 8–10°.

През деня облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Максималните температури в повечето места ще са между 14° и 19°, показва прогнозата на НИМХ към БАН.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-често - намаляваща до слънчево. Максималните температури ще бъдат между 17 и 19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, а температурата на морската вода е 20-21°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, а по високите и открити части до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, а на 2000 метра - около 3°.

В понеделник облачността ще е предимно значителна и главно над Западна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат.  

Водещи

Най-четени