Областните дирекции на МВР се захващат с чистене на "криминалните предприятия" 19.08 | 13:46

Главният секретар отрече в системата на ведомството да има реваншизъм и чистки

От Христина Рафаилова

Главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров дал тежка задача на областните дирекции на полицията. Той им възложил в най-кратки срокове да разчистят от районите си така наречените криминални предприятия.  

Ръководителят на професионалното ръководство на ведомството представи в Пловдив новия шеф на областната дирекция там – Тодор Гребенаров. 

Главният секретар отрече в структурата на министерството да има чистка или реваншизъм. По негови думи в системата се провежда реформа, която преминавала през кадрови промени. С реформирането се целяло повече полиция, повече държавност, повече респект и много тясна връзка между криминалния анализ и карциногенната обстановка, което и да намери отражение в действията и присъствието на полицията на улицата".

Лазаров коментира, че органите на реда трябва да бъдат отворени към обществото. Също така той добави, че ръководството на силовото ведомство очаква от полицията ясни действия срещу контрабандата, източването на ДДС и измамите с акцизи. 

"На практика ние ще натоварим всички полицейски служители с правомощия, но по компетентност и функционални задължения да противодействат на всички заплахи към обществото", обясни какво ще се промени в системата Лазаров. 

Водещи

Най-четени