Облаци и дъжд, на места с обилни валежи 20.04 | 09:02

Максималните температури ще са в широки граници – от 10 до 20 градуса

От iNews.bg

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, на повече места и значителни по количество в югозападната половина от страната. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток и с него температурите ще се понижават. Максималните в Северна България ще бъдат между 10 и 15 градуса, в Южна между 15 и 20, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Атмосферното налягане през деня ще се повишава и след обяд ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, само по най-високите части на Рила и Пирин - сняг. В масивите от западната половина на страната валежите ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от североизток и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 5.

По Черноморието ще бъде облачно и след обяд на места ще превали дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 12 и 15 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Водещи

Най-четени