Облаци с дъжд и гръмотевици на много места в страната 06.05 | 09:09

За 18 области е обявен жълт код за силни ветрове и обилни валежи

От iNews.bg

Днес отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания с гръмотевици, по-съществени в сутрешните часове. След обяд валежите постепенно ще отслабват и спират. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, за София – около 17.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините ще е предимно облачно с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра – около 5.

По Черноморието облачността ще е значителна, ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е до умерен. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 14-16. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

За цели 18 области за днес е обявен жълт код за опасни явления. За по-голямата част от тях предупреждението е за обилни валежи и за силен вятър едновременно. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, София-град, София Област, Перник и Кюстендил. В областите Русе, Търговище, Слиен, Ямбол и Стара Загора предупрежденията са само за обилни дъждове.

Водещи

Най-четени