Облачна и хладна събота 04.03 | 09:15

Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 8-11°С

От iNews

През нощта срещу събота времето ще е предимно облачно, като в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще бъде и мъгливо. Ще духа слаб североизточен вятър.

Минималните температури ще се понижат и ще са между 2°С и 4°С. Малко по-високи ще са те над крайните югозападни райони – до 5-6°С, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

След временно спиране на валежите от юг, очакваме новото им активизиране над крайните югозападни райони от страната.

Над останалата част от страната времето ще се подобрява. Ще има и временни разкъсвания на облачността над Дунавската равнина и източните райони.

Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 8-11°С.

Времето в София:

През нощта срещу събота и до преди обед през деня времето ще е предимно облачно. Следобед валежите отново ще се активизират, но ще са предимно слаби. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са между 4°С , а максималните – до 9°С.

Времето в планините:

През нощта срещу събота ще преобладава облачно и мъгливо време. През деня от югозапад валежите отново ще се активизират и места над Рило-Родопския масив ще превали сняг. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Времето по Черноморието:

През нощта срещу събота ще преобладава разкъсана облачност. По-значителна ще е тя е само по северното Черноморие, където ще превали слаб дъжд.

През деня очакваме и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Максималните температури ще са 8°-10°С. Вълнението на морето - 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на нивата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-90/м3 при норма около 50 мкг/м

Времето на Балканите:

Ще се задържи предимно облачно и на много места с валежи от дъжд. По-значителни ще са те по адриатическото крайбрежие и Южна Гърция, където ще има условия и за гръмотевици.

Водещи

Най-четени