Облачно в събота, с обилни валежи и гръмотевици 09.04 | 01:22

Застудява, максималните температури ще са между 18° и 23°

От iNews.bg

След полунощ срещу събота облачността временно ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. В събота над Западна и Централна България, а до вечерта и над източните райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали краткотраен дъжд, а в следобедните часове – интензивен и придружен с гръмотевици.

Температурите ще се понижат и максималните ще са между 18° и 23°, по морския бряг – малко по-ниски. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава. Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Температурата на морската вода е 9 -12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен - от запад, югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 13°, на 2 000 метра – около 7°.

В неделя и понеделник - с усилване на вятъра, от северозапад ще нахлува студен въздух. На повече места ще са валежите през първия ден в Южна и Източна България, в следобедните часове ще са придружени и с гръмотевици.

Ще се понижат главно дневните температури и в понеделник максималните ще са най-ниски, в повечето места между 13° и 18°. Във вторник ще има променлива облачност, над Източна България по-често значителна, все още с условия за краткотрайни превалявания. Над Западна ще е без валежи, ще има и слънчеви часове. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще се повишат.

 

Водещи

Най-четени