Облачно и дъждовно ще е времето днес 04.01 | 07:40

Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса

От iNews.bg

Днес ще остане облачно и на много места ще има валежи от дъжд. След обяд в Западна България и Родопската област ще се усилят и ще са значителни по количество. В източните райони ще е почти без валежи.

До обяд в западните части на Дунавската равнина ще е почти тихо, отново ще се образуват мъгли; след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е слаб. В източната половина на страната и крайните южни райони ще духа до умерен, след обяд - временно силен, вятър от юг-югоизток.
Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, максималните ще са от 5-6 градуса в северозападните райони докъм 15-16 градуса - в източните. През нощта срещу вторник вятърът в повечето райони ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина ще бъде умерен и с него ще нахлуе малко по-студен въздух.

Все още ще превалява, но предимно слабо; от запад на изток валежите ще спират. Атмосферното налягане е близко до средното и ще се понижи. По Черноморието сутринта ще има и слънчеви часове, но облачността ще се увеличава.
През деня ще е почти без валежи, вечерта и през нощта срещу вторник от юг ще завали слаб дъжд. Ще духа до умерен, след обяд - временно силен, вятър от юг-югоизток.

Максималните температури на въздуха ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала. Над планините ще е облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг.

Отначало в планините в Западна България, а около и след обяд - и в Родопския масив, валежите ще се усилят и ще са значителни по количество. Ще духа силен, временно бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Водещи

Най-четени