Облачно и хладно в събота, но без валежи 26.03 | 07:07

Максималните температури ще са между 8° и 13°

От iNews.bg

През нощта срещу събота валежите и в крайните югоизточни райони ще спрат и над по-голямата част от страната облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Минималните температури ще бъдат отрицателни - минус 3°-минус 2°. Такава е прогнозата за времето. В събота след временно разкъсване и намаление на облачността от запад отново ще се заоблачи. Времето обаче ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието след временно намаление на облачността, след пладне от запад отново ще се заоблачи. Максимални температури и на въздуха, и на морската вода 8 °-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините отново ще се заоблачи, но съществени валежи не се очакват. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 3°, на 2000 метра – около минус 5°.

В неделя ще се задържи сравнително студено с минимални температури между минус 2° и 3° и максимални между 8° и 13°. Ще има значителна облачност и на отделни места ще превали дъжд, в планинските райони - сняг.

В началото на следващата седмица ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб югозападен вятър, а температурите ще се повишават.

 

 

Водещи

Най-четени