Облачно, на юг с обилни валежи и жълт код 25.11 | 09:00

Максималните температури ще достигнат 9-14 градуса

От iNews.bg

Днес ще се задържи облачно. Преди обяд ще има превалявания в североизточните райони и ръмежи в Дунавската равнина, а след обяд, под влияние на средиземноморски циклон, от юг ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу вторник ще се усилят и ще обхванат по-голямата част от страната. За 7 области синоптиците са обявили жълт код за обилни валежи. Това са Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Вятърът ще бъде предимно от изток, умерен, в източните райони - временно силен. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, ветровито, след обяд с валежи от сняг. Под около 1700 метра н.в. валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен и силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 2.

По Черноморието ще преобладава облачно време. След обяд по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд, които ще продължат през нощта срещу вторник и ще се усилят. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса. Температура на морската вода е 16 - 17. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени