Облачно, от северозапад ще започне да вали 28.11 | 09:00

Максималните температури ще достигнат 9-14 градуса

От iNews.bg

Днес след временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно от запад отново ще се заоблачи. Вечерта в северозападните райони, а през нощта срещу петък на много места и в останалата част от страната ще превали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и температурите ще се повишат. Максималните ще бъдат между 9 и 14 градуса, а в районите в близост до северните склонове на планините и в Югоизточна България до 17, в София около 15, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

Над планините облачността ще е предимно значителна и до вечерта в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, а над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра - около 4.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, около обяд временно ще намалее, но през нощта срещу петък отново ще се увеличи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14-17 градуса. Температурата на морската вода е 15. Вълненито на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени