Облачно с валежи, на места обилни и с гръмотевици 30.04 | 09:00

Времето ще е топло, максималните температури ще достигнат 20-26 градуса

От iNews.bg

Днес облачността ще е променлива, предимно купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в часовете около и след обяд, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина – умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е по-често значителна и главно в часовете около и след обяд ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15 градуса, на 2000 метра – около 8.

Над Черноморието облачността ще значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Не са изключени и гръмотевични бури. Вятърът ще е слаб, преди обяд от юг, след пладне – от запад. Максимални температури между 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 13-14. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Водещи

Най-четени