Обмислят разширяване на видеонаблюдението на транспортни съоръжения 26.07 | 10:53

Всички системи за наблюдения е бъдат преминат специален преглед

От Елена Кирилова

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обмисля разширяването на видеонаблюдението по транспортни съоръжения, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски държавата вече ще гледа по различен начин на местата, на които има струпване на хора и трафик на пасажери.

Московски подчерта, че след атентата в Бургас е създаден генерален щаб, който следи основната дейност по мерките за сигурност. Той се ръководи от вицепремиера Цветан Цветанов.

Самият щаб се грижи за мерките за сигурност по летищата, автогарите, гарите и пристанищата. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията подчерта, че благодарение на допълнителните служители по летищата, там вече няма натрупване на хора, а придвижването по терминалите е нормално.

Всички подобни зони са под по-специален режим.  Въведени са и ограничения за посрещачи и изпращачи на летищата. Въпреки че това създава дискомфорт на пътуващите и техните близки, Московски подчерта, че съвсем скоро нещата ще бъдат стабилизирани и положението ще се нормализира.

По повод мерките за сигурност са проведени редица вътрешни заседания с всички екипи по сигурност, дружества и агенции, които контролират тези процеси.

Предвидени са множество мерки, като първо по най-бързия начин ще бъдат прегледани всички системи за видеонаблюдение.

На местата, в които такива системи не съществуват или се изграждат, този процес ще бъде ускорен. Предстои да бъде обсъдено дали ще бъде разширен обхватът на видеонаблюдението.

Водещи

Най-четени