Обновяват 3 булеварда заради разширението на метрото 08.07 | 16:22

Строят се близо 8 км и 7 метростанции

От Десислава Маданска

Три булеварда ще бъдат изцяло обновени с разширението на двата участъка на метрото – от бул. "Цариградско шосе" до летище София и от "Младост 1" до Бизнес парк София. Това са булевардите "Кръстьо Пастухов", "Александър Малинов" и "Обиколна". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на строителните работи за разширение на метрото, съобщиха от кметството.

С построяването на двата участъка ще бъдат изградени инженерните мрежи и ще бъде обновена пътната инфраструктура над метрото.

От края на 2012 г. започна изграждането на разширението на метрото до летището, а през април тази година – до Бизнес парк София. Строят се близо 8 км и 7 метростанции.

По думите на Фандъкова се работи усилено, като до края на юни са изпълнени над 21% от дейностите, а строителните дейности се извършват на 11 участъка по всички 7 метростанции.

До края на годината се очаква да започне изграждането на участъка от метрото по бул. "Черни връх" от станция "Джеймс Баучер" до ул. "Сребърна".

Предвижда се метрото да стигне до летището в началото на 2015 г., като ще се улесни връзката на пътуващите с центъра и Централна гара. 

Водещи

Най-четени