Образованието на Орешарски заменя магистралите на Борисов 29.05 | 09:58

Бъдещият премиер представи програмата на правителството пред НС

От Христина Рафаилова

Бъдещият премиер Пламен Орешарски изпрати един от най-важните приоритети на предшественика си – магистралите – на заден план.

Следващият министър-председател представи програмата и състава на кабинета пред парламента, преди депутатите да гласуват новото правителство.

Той заяви, че инфраструктурата е важна за бизнеса, но по-важно било образованието, което ще е сред приоритетите на управлението му. Така той вече официално скъса нишката с предишните управляващи, чиято основна гордост бяха именно инфраструктурните проекти.

Следващият премиер очерта отново трите стълба, на които ще се базира управлението му. Това са възстановяване на демократичната държава, икономическото възстановяване и социалната справедливост.

Орешарски обеща да работи за догонващ икономически растеж. Той добави, че външната конюнктура не е добра, но това било времето да се опрем на собствените си възможности.

Той обеща активни действия срещу изкуствено създадените монополи и срещу безработицата, както и грижа за майките и борба с демографската криза.  

Водещи

Най-четени