Образувано е досъдебно производство за инцидента с асансьор в Бургас 16.06 | 17:03

Дядото на бебето: Детенцето ни, Слава на Бога, е живо и здраво

От iNews.bg

Образувано е досъдебно производство за инцидента с асансьор в Медицински център II, в който падна 51-годишна жена с бебе в количка. Това заяви Цветелина Рандева от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас, съобщава агенция "Фокус".

"Извършен е оглед на местопроизшествието. То е обезопасено. Към момента е образувано досъдебно производство и е стартирала дейност по установяване на техническата паспортизация на самия асансьор и фирмата, която извършва поддръжката и кога е направен последният технически преглед. За да се стигне до този инцидент, има много неща, които трябва да бъдат изяснени и необходимо технологично време", каза Рандева.

Тя допълни, че на този етап не могат да споделят информация за фирмата, която е поддържала асансьора.

Състоянието на падналата в асансьорна шахта жена остава тежко. 51-годишната жена е в кома. Пред отделението по реанимация са нейният съпруг и брат, съобщава агенция "Фокус". Внучето Александър, което е на една годинка и падна заедно с баба си в асансьорната шахта не е постъпвало за преглед в болницата.

"Детенцето ни, Слава на Бога, е живо и здраво. Но жена ми...". Само тези думи успя да промълви, сподавен от сълзи, Вълко Колев – съпруг на 51-годишната Ваня, която падна в асансьорната шахта на свръхмодерното съоръжение в бившата Четвърта поликлиника в Бургас, съобщава "Флагман".

Според Колев съпругата му е отворила вратата, но асансьорът е бил все още на долния етаж и така тя се е сгромолясала заедно с количката в шахтата. Момченцето е невредимо, сякаш Бог го е пазил. Състоянието на Валя е критично.

Продължават разпитите на шефката на Медицинския център д-р Емилия Драганова.

Водещи

Най-четени