Обраха клон на банка в Бургас* 24.01 | 07:33

Крадците са влезли, като си отключили вратата. Откраднати са между 30 хил. и 40 хил. лева

От Елена Кирилова

Неизвестни лица обраха клон на банка в Бургас на 23 януари вечерта, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на директора на Областната дирекция на МВР-Бургас Милен Димитров обирът е станал около 19.30 часа. Банковият клон се намира на ул. "Славянска” 64 в крайморския град.

Крадците са влезли в помещението, като са отключили входната врата, а по-късно дори са я заключили. На мястото е имало охранител, който обаче е бил приведен в състояние, в което да не оказва съпротива. Човекът не е наранен.

Разбити са касовото помещение и гражданският трезор. Първоначалните данни сочат, че са откраднати между 30 хил. и 40 хил. лева от извършващо се инкасо на общинската фирма "Бургасбус”. Сумата представлява дневния оборот на фирмата.

На мястото вече има служители на МВР, които оглеждат внимателно местопроизшествието и извършват разпити на служителите на фирмата, както и на хората, които имат информация за работата на банката.

Видеозаписите и записващите устройства както на банката, така и от района на местопроизшествието ще бъдат иззети.

Същата вечер полицията е задържала двама души от активния криминален контингент в Перник. Според комисар Валентин Димитров, директор на ОД на МВР-Перник единият задържан е издирван за съпричастност за обира на банков трезор в Кърджали, който беше извършен в началото на тази година. Симеон А.Д., по прякор Синбад, е конвоиран за Кърджали, след като стана ясно, че процесуално-следствените действия с него са продължили до тази сутрин.

По думите на Димитров задържаният има 28 регистрации за нарушения на Наказателния кодекс. Мъжът е замесен в грабежи, кражби, хулиганство и наркотици.

Второто задържано лице носи името Симеон В.М. и с прякор Фризьора, също регистриран за криминални прояви. Предстои проверка дали и той е съпричастен към грабежа в Кърджали. Арестуваният все още няма да бъде конвоиран  в Кърджали. Вместо това ще остане 24 часа в ареста.

Инфромацията е обновена в 08:32

Водещи

Най-четени