Обсада пред парламента 26.06 | 11:18

Четин Казак и Емил Иванов от ДПС не успяха да напуснат сградата

От Кремена Бедерева

Депутатът от ДПС Емил Иванов направи опит да излезе от сградата на парламента и да премине лентовите заграждения.

Там го пресрещнаха група протестиращи, които го изблъскаха обратно към сградата на парламента. Един от тях го и ритна. "Не съм провокатор, излязох, защото имаме заседания на комисии", обясни Емил Иванов.

По-рано днес демонстрантите не пропуснаха да премине колата на депутата от ДПС Четин Казак и той беше принуден да се върне обратно в сградата, информира БТА.

Друг депутат от движението - Хюсеин Хафъзов, коментира, че уважава мнението на протестиращите, които искат оставка на правителството, но избирателите на ДПС са в пъти повече и трябва да чуе и техния глас.

Преди това протестиращите обсадиха колата на вътрешния министър Цветлин Йовчев, като той успя да напусне парламента, за да отиде в МС благодарение на полицията.

Събралите се да пият кафе пред НС пък замеряха с домати и яйца сградата, като под обсадата попадна и зам.-председателят на парламента Мая Манолова, която бе уцелена от яйце. От своя страна Манолова ги покани на среща днес в 15 часа.

Лидерът на БСП Сергей Станишев също напусна парламента, като обясни, че отива на заседание на групата на "Коалиция за България", след което ще даде изявление.

Заседанието на НС днес бе провалено поради липсата на кворум. В парламента отсъстваха депутатите от ГЕРБ и от "Атака".

В пленарната зала присъстваха министър-председателят Пламен Орешарски, министрите Цветлин Йовчев, Петър Чобанов, Искра Михайлова, Ангел Найденов и Таня Андреева.

Днес бе планирано да се направят персонални промени в правителството, като за втори вицепремиер по икономическите въпроси трябваше да бъде назначена Даниела Бобева.

Водещи

Най-четени