Обстановката по границата с Турция се нормализира 18.05 | 13:13

Трафикът е по-безпроблемен. Намаляват опашките от ТИР-ове

От Филипа Тодева

Нормализира се обстановката по българо-турската граница, предаде агенция "Фокус". Опашките от ТИР-ове намаляват. По данни на "Гранична полиция” тази сутрин на ГКПП-Капитан Андреево на изход от страната се беше образувала 5-километрова опашка от камиони, а при "Лесово" - 3-километрова.

Обстановката в Ямболско е по-спокойна. Чакащите на паркинги в областта автомобили вече са се изтеглили към ГКПП-Лесово. Няма затруднения на движението. Няма проблеми нито от страна на полицията, нито от страна на водачите, които се изтеглят към пункта. В участъка преди граничната зона вече няма опашка и струпване на автомобили.

Продължава изтеглянето на тежкотоварни автомобили от паркингите във вътрешността на Хасковска област към ГКПП-Капитан Андреево. Създадена е организация за безпроблемното придвижване на автомобилите.

Блокадата на българо-турската граница на ГКПП-Капитан Андреево и ГКПП-Лесово бе вдигната снощи след постигане на споразумение между българската и турската страна.

Безпрецедентното затваряне на границата ни с Турция предизвика огромни опашки и буря от недоволство сред превозвачите. 

Стигна се и то отменяне на концерта на Depeche Mode в Истанбул, тъй като заради блокадата тировете с техниката на групата не бяха допуснати в страната.

Водещи

Най-четени