Обучават общините как да подготвят бюджетите си 07.01 | 07:28

Акцентът ще бъде върху промените в данъчните закони

От Елена Коцева

Днес започва обучението, организирано от Националното сдружение на общините (НСРОБ) "Подготовка на общинските бюджети 2011”.

Обучението ще продължи два дни в хотел "Дедеман Принцес София".

Целева група на обучението са финансистите на общините, председателите на Бюджетните комисии в общинските съвети, ресорни заместник – кметове и кметове, съобщават от сдружението

Акцент в тазгодишната програма ще бъде поставен върху промените в данъчните закони и отражението им върху общинските бюджети 2011.

Също специален акцент ще падне и върху това как да се направи новата план сметка за такса битови отпадъци и методологията й.

Внимание ще се обърне върху размера на туристическия данък и как да се определи той, а също и това как да се приложи данъка върху необлагаемите до този момент имоти – т.нар. данък "колиба".

Лектори на обучението ще бъдат Владислав Горанов, заместник-министър на финансите; Менда Стоянова, председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси в НС, Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ; Валентина Грозданова, директор дирекция "Финанси на общините” в МФ; Красимир Вълчев, главен секретар на МОН, Марияна Мотева и Марияна Чаушева, държавни експерти в дирекция "Финанси на общините” и експерти от общините с доказано богат професионален и практически опит. 

 

Водещи

Най-четени