Обущар нае офиса на Бареков в Дупница 23.04 | 12:00

Младежите на ББЦ във Варна напускат партията

От iNews.bg

Екипът на Николай Бареков в Дупница напусна офиса и се премести при "Обединен демократичен блок" в бившата сграда на медицинския институт. В доскорошния офис на ББЦ, който се намира в близост до паметника на Желю Демиревски, се е нанесъл майстор обущар и ремонтира обувките на дупничани.

"Нямаме възможност да плащаме наем. Спряха ни субсидиите. Първоначално уговорката със собственика беше за 250 лв. наем на месец. След това поиска 350 лв. и се отказахме. В момента партията ползва офиса на общинските съветници от ОДБ", заяви Костадин Костадинов, лидер на ББЦ за област Кюстендил.

Луксозният офис в Дупница, в който се помещаваше партията на Бареков, беше открит преди изборите с водосвет и пищен коктейл.

Междувременно стана ясно, че младежката структура на България без цензура във Варна свали доверието си от партията и лидера й Николай Бареков. От организацията, която наброява 200 души, обявиха публично, че напускат политическата формация и повече няма да работят за нея, информира "Стандарт". Според младите хора през последната година ББЦ е вървяла само надолу, а повярвалите в проекта хора са останали излъгани. Те определят поведението на лидера Николай Бареков като шизофренично.

"Неговите налудничави телевизионни прояви, които всеки път са с различни тези, противоречащи си една на друга, създадоха образ на ББЦ като на нежелана лека жена. Никой от нас не харесва този образ и не би искал да бъде част от него. Не намираме за нормално и за случващото се в партията и решенията на лидера да научавахме единствено от медиите", пише в декларация до медиите председателят на младежката структура Антоан Влаев, който ще освободи и поста си като член на Националния съвет на ББЦ.

В нея посочват, че в момента изграждат образа си пред обществото, а докато са част от ББЦ "носим една голяма значка с лика на Николай Бареков, образ, с който никой от нас вече не желае да бъде обвързан и приравняван".

Миналия месец ББЦ напусна и варненският депутат Георги Ковачев. Като мотив за решението си той посочи трайното разминаване в политическите виждания.

Водещи

Най-четени