Община Баните си отдъхна - край на бедственото положение 26.10 | 14:31

Обстановката в страната след валежите се нормализира

От Теодора Кокаланова

Отменено е бедственото положение в община Баните, което беше обявено вчера (25 октомври) сутринта. "Обстановката вече е спокойна и овладяна", заяви кметът Райчо Данаилов. По думите му и в момента продължава разчистването на свлачището.

Там работят и допълнителни ремонтни групи. Електрозахранването, което беше прекъснато в 18 населени места е почти възстановено. Нивото на реките вече е спаднало. Няма залети домове, стопански или производствени сгради, няма и пострадали хора.

Според областния управител на Смолян, инж. Димитър Кръстанов, обстановката в област Смолян се е нормализирала. Разчистени са падналите дървета по пътищата в областта. Той припомни, че те са били изключително голямо количество и са падали заради тежкия и интензивен сняг и рязкото захлаждане.

По думите на началника на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" – Смолян, комисар Красимир Шотаров обстановката в област Смолян вече е спокойна.

В следобедните часове през вчерашния ден е бил получен само един сигнал за паднали дървета по пътя Девин – Тешел, които са били отстранени от екипи на службата. Пътищата в областта са отворени и проходими, предаде агенция "Фокус". Няма нанесени щети от придошли води и реки, а язовирите на територията на областта имат още достатъчно свободен обем за поемане на вода.

Водещи

Най-четени