Община Невестино без договор за зимно поддържане на пътищата 02.11 | 16:15

Общината разполага с булдозер за почистване на най-тежките участъци в пътищата до 23 села с над 200 махали, но не може да извършва дейността без наета фирма

От iNews.bg

Община Невестино тази година е без сключен договор за зимно поддържане на 61-километровата междуселска пътна мрежа поради липса на интерес на фирми към тази дейност.

Общината разполага с булдозер за почистване на най-тежките участъци в пътищата до 23 села с над 200 махали, но не може да извършва дейността без наета фирма.

Проблемът е в това, че фирмите не искат да сключват договор за поддържане на пътищата в тежкия полупланински район. Миналата година едва беше наето дружество, което засега не проявява интерес към офертата на общината.

Заместник-кметът на Невестино Йордан Глогов за ситуацията:

"Имаме още избор на фирми. Всяка година го правим година за година, затова е така. Ако го направим за пет години като "Областно пътно управление", няма да е така, а и фирмите не искат затова, защото не се знае какво ще получат. Районът е тежък, а освен това при нас не са на постоянно пътно поддържане, а са на повикване. Когато има сняг, чистят".

Водещи

Най-четени