Община Царево се хвърли на амбразурата заради риалитито "Игри на волята" 02.12 | 13:01

От луксозна вила в Лозенец до безлюден плаж около Резово – локациите на риалити шоу „Игри на волята“ заемат 36 километра от родното Черноморие, а появили се сигнали за замърсяване и строежи разбуниха духовете

От iNews.bg

Община Царево реагира веднага, след като се разрази скандал около риалитито "Игри на волята", провеждащо се на нейна територия.

От луксозна вила в Лозенец до безлюден плаж около Резово – локациите на риалити шоу "Игри на волята" заемат 36 километра от родното Черноморие.

Позиция на община Царево:

"Във връзка със скандала с "Игри на волята" и подаден сигнал от независим общински съветник с твърдения, че на морски плаж (в близост до бивш завод "Пасат") се извършват строителни дейности.

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигнал на независим общински съветник, а във връзка с това, разясняваме фактическата обстановка:

Извършена е прокурорска проверка по сигнал на независим общински съветник, с твърдения, че на територията на морски плаж, намиращ се в близост до гр. Царево се извършват строителни дейности. Същият е дал и подробни сведения в хода на проверката, затова че е подал сигнал тъй като е помислил, че се извършват строителни дейности, без да си спомня за инвестиционни намерения в района – видял е човек да чисти плажа от боклуците, а в близост и строителна техника.

Освен сигнала е направил и пост в социалните мрежи, от който е разбрал, че на този плаж ще се провежда и телевизионното предаване "Игри на волята". В хода на проверката заявява, че няма нищо против предаването, което е добра реклама за града, но законите трябва да се спазват. Вероятно независимият съветник е преценил, че плажа се чисти незаконно за заснемането на предаването и е подал сигнал.

В действителност по това време на плажа са извършвани дейности по почистване на плажната ивица, а в хода на прокурорската проверка е установено следното: почистване на плажа и подхода към него, не е имало верижна техника на плажа и не са извършвани дейности с нея на плажната ивица. Описаната дейност не предпоставя намеса на прокуратурата и е постановен отказ от образуване на досъдебно производство.

Считаме, че подобни действия и намесване на рейтингови телевизионни продукции в несъществуващи скандали, единствено и само би навредило на образа на Община Царево. Предаването популяризира не само гр. Царево, но и цялата община, плажовете и местностите, на които се заснема – Попски плаж, Плаж около бивш завод Пасат; с. Варвара; Силистар; устие на река Велека и др.

След приключването на заснемането на предаването и установяване от страна на общината на непочистени плажове, същите бяха абсолютно почистени от продукцията и беше извършена проверка от РИОСВ Бургас".

Водещи

Най-четени