Общинският приют в Пловдив очаква 250 бездомни кучета да намерят семейство 16.05 | 16:42

"Учим хората на любов към бездомните животни"

От iNews

Общинският приют очаква 250 бездомни кучета да намерят семейство тази година, съобщиха от пресцентъра на общината, предава "Фокус".

250 кучета от Общинския приют за безстопанствени кучета "Приятел завинаги" в Пловдив може да намерят своите стопани до края на годината. Това стана ясно по време на пролетния панаир на осиновените домашни любимци, който се проведе през уикенда в Цар-Симеоновата градина, който се организира от доброволци със съдействието на ОП "Зооветеринарен комплекс" и дирекция "Екология и управление на отпадъците" към Община Пловдив. Интересът към събитието от беше голям, като на място се събраха много осиновители с техните четириноги и желаещи да последват техния пример.

"Учим хората на любов към бездомните животни, доброволците помагат и се вижда ползата – вече сме пример за цяла България", коментира директорът на общинското предприятие "Зооветеринарен комплекс" Георги Божев. Той напомни, че само 23 лева се плащат за осиновено куче, кастрирано и ваксинирано. Сумата е за електронен чип и паспорт. Осиновените кучета са освободени от такса за общината.

Ветеринарните лекари д-р Янко Тодоров, д-р Веселин Бекирски и д-р Костадин Шанков, които бяха жури на забавния конкурс за осиновени кучета, огледаха, оцениха и обявиха победители сред осиновените кучета в няколко категории. Раздадоха се призове за "Голям дух в малко тяло", "Най-срамежливо куче", "Най-фотогенично куче", избрана беше и медийна звезда сред четириногите. Всички получиха награди, осигурени от Pet Home, общинския зооветеринарен комплекс и дирекция "Екология" при Община Пловдив. Доброволците-инициатори на събитието се погрижиха за музикалния фон и настроението на всички участници и гости. Организаторите обявиха и дарителска кауза - бяха събрани близо 200 лева за закупуване на нови транспортни кошници за котки, необходими за работата на служителите от общинския приют.

Водещи