Обявиха за общодържавно издирване мъжа, убил на жена си в Пещера 03.09 | 11:16

От убиеца няма и следа, днес погребват съпругата му

От iNews.bg

Полицията все още издирва мъжа, убил съпругата си в центъра на Пещера в петък вечерта, съобщи Нова телевизия. Пред десетки свидетели Георги Генов намушкал няколко пъти майката на двете си деца на кръстовище в града и избягал с колата си от местопрестъплението.

Генов е обявен за общодържавно издирване. Днес близките на убитата Катя Генова ще я изпратят в последния й път.

41-годишната жена починала в линейката на път за болницата. По непотвърдена информация скандалът започнал по-рано, когато жената напуснала семейното жилище в Пазарджик и се преместила да живее при родителите си в Пещера.

Убиецът е избягал с кола. Разследващите имат информация за марката и номера на автомобила.

Криминалисти от РУ в Пещера и ОДМВР в Пазарджик разследват тежкото престъпление. За работа по случая незабавно бил сформиран екип от криминалисти, разследващ полицай, експерти, полицейски и младши-полицейски инспектори. Уведомена е Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Установени са свидетели на престъплението, извършен е оглед на местопроизшествието, екипи на РУ - Пещера, ОДМВР - Пазарджик, както и останалите полицейски управления в региона са блокирали основните пътни артерии", съобщи за Фокус говорителят на ОДМВР - Пазарджик, Мирослав Стоянов.

Той добави, че действията по локализиране и задържане на извършителя на тежкото престъпление продължават, образувано е дознание.

Водещи

Най-четени