Овладян е пожарът в Mall of Sofia 29.11 | 20:19

Част от фасадата на търговския център, намиращ се на ъгъла на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Опълченска" се запали

От Кремена Бедерева

Овладян е пожарът в Mall of Sofia.

Част от фасадата на търговския център, намиращ се на ъгъла на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Опълченска", се запали по-рано днес и доведе до евакуацията му.

Няма пострадали хора. Няма никакви данни за възникнал взрив в сградата, каквито съобщения се разпространиха по-рано, предаде БНТ.

Вследствие на пожара вътре в Mall-а се е получило силно задимяване, но е била създадена организация за евакуацията на всички хора в търговския център, както и на автомобилите, паркирани вътре. В сградата няма никакви щети от пламъците.

Първоначалната версия е, че влагата и дъждът този следобед са предизвикали късо съединение в инсталацията и така е тръгнал огънят, каза пред БНТ шефът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов, който на място координира действията на огнеборците.

Той обясни, че не е имало проблем с извеждането на хората, само в началото е имало проблем със струпване на коли в гаража, но определи работата на "Охранителна полиция" като перфектна.

Очевидец разказа пред медията, че не се е чул взрив, нито сред посетителите на Mall-а е имало паника.

По думите му хората, които са били в сградата дори не са разбрали, че нещо гори. "Реагираха много адекватно пожарникарите, включиха сирените и ни казаха да излезем. Нямаше паника - напротив, хората гледаха сеир", допълни той.

Осем пожарни автомобила все още се намират на място при сградата, докато не е на 100% сигурно, че огънят няма да се възпламени отново.

Водещи

Най-четени