Огнеборец загина при гасене на пожар в Бяла 19.08 | 15:43

Човекът паднал, лекарите не успели да се преборят за живота му

От iNews.bg

Огнеборец е загинал по време на изпълнение на служебния си дълг. Сигнал за пожар в къща на ул. ”Стефан Караджа” в град Бяла, Русенска обаласт, бил получен вчера в 16:55 часа. На място веднага бил изпратен екип. Предприети са действия за ограничаване и ликвидиране на пожара, допълнително бил събран свободният от дежурство състав.

В къща на 3 етажа, горели втори етаж и покривна конструкция. При извършването на пожарогасителните действия, младши инспектор Николай Елефтеров Николаев - водач на специален автомобил в РСПБЗН – Бяла, е осигурявал пожарогасителната линия на височина 7-8 метра от основата на къщата, разположена на стръмен скат, като е бил в най-високата й открита част спрямо терена. Пожарникарят загубил равновесие и паднал. Незабавно бил извикан екип на Бърза помощ, който го транспортирал в най-близкото медицинско заведение. По преценка на лекарския екип пострадалият бил транспортиран в русенската болница.

Въпреки предприети действия за животоспасяващо лечение, поради тежките травми, Николаев е починал около 21:15 часа.

Младши инспектор Николай Елефтеров Николаев e роден през 1960 година в Бяла. Назначен е на работа в МВР през 1992г. -  като водач на специален автомобил в Общинска служба ПО - Бяла при РДВР - Русе. На сега заеманата длъжност е от 31.10.2014 г. Награждаван е с: "Обявяване на благодарност” от министъра на вътрешните работи през 2006 г.; "Писмена похвала” от директора на НСПБЗН - МВР през 2007 година.

Водещи

Най-четени