Огромна опашка изнервя желаещите да подновят документите си в Пловдив 20.08 | 16:38

Причината е, че летният сезон е предпочитан за смята на личните документи, заявяват от МВР

От Ралица Стоянова

Огромна опашка от граждани, желаещи са подновят личните си документи, се е образувала във второ Районно полицейско управление в Пловдив, сигнализира читателка на Econ.bg.

Електронното табло, което е част от въведена система за управление на опашките посредством издаване на номер за ред на всеки посетител, не работи. По тази причина, а и може би поради намален заради летните отпуски брой на администраторите в управлението, обслужването на гражданите върви много бавно. Пред пункта от 9:00 часа до 13:00 часа се е заформила опашка от над 60 души, които чакат своя ред.

"На едно място се чака както за получаване на бланка-заявление за нов личен документ, така и за получаване на самия личен документ, което допринася за усещането за хаос", коментира читателката.

Самото попълване на заявлението (за получаването на което човек трябва да се нареди на опашката) отнема не повече от минута и половина, но то трябва да се извърши извън помещението, след което съответният гражданин отново да се нареди на опашката, да изчака чинно реда си и чак тогава да го подаде. "Защо това не се прави наведнъж?", недоумяват хората пред Второ РПУ.

В чакалнята на пункта няма нито един стол. Там е изключително задушно, защото климатикът не работи. От сутринта до момента е имало няколко случая, при които на хора им е прилошало от жегата.

От пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Пловдив обясниха пред Econ.bg, че сезонът е такъв, че всички граждани са по-свободни, а и много хора се връщат за отпуската си от чужбина и използват момента да подновят документите си. Освен това в понеделник традиционно се наблюдава по-голям наплив от желаещи да сменят личната си карта или паспорта си, така че това е допълнителна причина днес да е по-натоварено.

Талонната система за управление на опашки не работи, но униформени служители въвеждат ред, така че организацията на процеса по издаване на документи да не се нарушава, увериха от пресцентъра на МВР.

"Издаването на документи отнема известно време, но със сигурност не може да става и дума за дезорганизация или хаос", допълниха още от там. 

Водещи

Най-четени