Одобриха проект за енергоефективност в Разлог за близо 900 000 лв. 11.11 | 15:05

Проектът обхваща две детски заведения и ще се реализира плез 2011 г.

От Силвия Стоядинова

Одобриха проект на община Разглог за повишаване на енергийната ефективност на стойност 871 385 лева. Проектът "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на Община Разлог" включва два обекта. Това са Целодневна детска градина "Незабравка" - гр.Разлог и Целодневна детска градина и Детски ясли "Елиза Астинова" – гр. Разлог. В двете детски заведения се отглеждат и обучават 214 деца, а 55 души са заети с грижите за тях и с поддръжката на сградите.

В сградите на двете детски заведения ще бъдат извършени: поставяне на външна топлоизолация по съществуващата фасада, като се използуват топлоизолационни плоскости; поставяне на топлоизолация по покрива; подмяна на дограма на коридора и изграждане на нова фасада, поставяне на фотосоларна инсталация за топла вода на покрива на сградите, поставяне на енергоспестяващи осветителни тела и др. При изграждането на новата инсталация ще се предвидят нови осветителни тела с намалена консумация на електроенергия.

Всички предвидени ремонтни дейности и въвеждането на съвременни технологии, използващи възобновяеми източници на енергия ще доведат до трайно намаляване на разходите и до екологични ползи. С реализирането на проекта се подобрява на 100% образователната инфраструктура в община Разлог. През последните години с финансиране от Общината са внедрени мерки за енергийна ефективност в значителна част от образователните обекти.

До края на месец ноември, Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, ще бъде поканен в МРРБ за подписване на Договора за безвъзмездна финансова помощ. Строителните дейности ще се изпълнят през 2011 г., след провеждане на обществена поръчка за избор на фирма.

Водещи

Най-четени