Около 30 хил. лева е имало в задигнатия банкомат от "Дружба 2" 17.07 | 08:21

След обира апашите подпалили микробуса и АТМ машината

От Цанка Донкова

Около 30 хил. лева е имало в задигнатия банкомат от "Дружба" 2. Апашите са влетели с микробус през витрината в магазин за играчки, изтръгнали са намиращия се вътре банкомат и са избягали. Часове по-късно микробусът заедно с АТМ машината в товарното му помещение са били запалени. Преди да драснат клечката и да унищожат всички улики, крадците са извадили парите от банкомата. При палежа като по чудо не се стигнало до взрив, защото превозното средство е избухнало в пламъци на метри от трафопост и кислородна станция, в която се пълнят бутилките на столичната Пета градска болница, разказват живеещите в блок 27 в кв. "Банишора".

Ударът бил извършен рано сутринта във вторник. Бандитите набелязали устройство за пари, което се намира в магазин за играчки в столичния квартал "Дружба” 2. За да го откраднат, нахлули през витрината с бус Volkswagen Transporter , закачили долната част на банкомата, в която са парите и я изтръгнали. За секунди успели да я натоварят във возилото и изчезнали, съобщава в. "Монитор".

В магазина останала само клавиатурата и монитора на АТМ-а, килнати на една страна. Извършителите минали през цяла София заедно с крадения банкомат, след което паркирали микробуса на тихата и безлюдна уличка "Княз Церетелев" зад Пета градска болница. Избрали пусто място и го подпалили, за да заличат оставените улики.

"Беше около полунощ, когато се чу страшен взрив. Въпреки че имам проблеми със слуха, го чух много силно. Дойде пожарна и последваха още 3-4 по-леки гърмежа, докато го гасиха”, разказва пенсионерката Цвети Владимирова. Криминалисти от Второ районно са извършвали вече оглед около изпепеления бус.

Купето, както и касата от АТМ устройството, били напълно унищожени. Разследващи посочват, че това е вторият успешен случай на кражба на банкомат, като предишният бил в кв. "Младост”.

В магазина има още един банкомат, но той бил с по-малък капацитет. Криминалисти смятат, че бандитите са се надявали на доста по-голяма плячка.

Най-четени