Окончателно: Филиз Хюсменова оглави евролистата на ДПС 17.04 | 16:35

Втори е Делян Пеевски, следван от Мехмет Али

От iNews.bg

Заместник-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова оглави официално листата на движението за предстоящия евровот. Това съобщи лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в централата на партията, на който представи окончателно листата за предстоящите евроизбори на 25 май.

Втори в листата на ДПС е Делян Пеевски, трети Мехмед Али, четвърти е председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, пета е екоминистърът Искра Михайлова и шести е Станислав Атанасов.

Кандидатурата на Филиз Хюсменова бе предложена от председателя на движението Лютви Местан по време на заседание на Централния предизборен щаб.

Заседанието се проведе вчера, но не стана окончателно ясно дали Хюсменова ще оглави листата.

Относно кандидатурата на Пеевски, партийният лидер подчерта, че решението не е било лесно и то е по настояване на структурите на движението.

"Номинацията на г-н Пеевски е от почти всички областни структури на ДПС. Как ние разбираме казуса Пеевски – кандидат за български представител в ЕП в листата на ДПС? Онова, което чух и усетих в изказванията на областните ни председатели, може да се сведе до следното – областните председатели на ДПС казаха, че са номинирали реалния човек, реалния политик Пеевски, а не този, когото виждат като сатанизиран образ”, заяви Местан. Той допълни, че 26 организации са издигнали Пеевски за евродепутат

ДПС си привлече гнева на някои медии, тъй като не бяха поканени да присъстват на заседанието на Централния предизборен щаб. Днес Местан се извини и обясни, че на срещата освен ръководството на партията, са присъствали и 28 областни представители, а помещенията, с които разполага ДПС не могат да съберат толкова много хора.

"Ако някои от медиите са се почувствали засегнати, аз изразявам съжаление, но не мога да променя тази реалност. Не бихме могли да бъдем уличени в преднамерен подход. Сред медиите, които наблюдаваха пряко заседанието, бяха медии с най-различен профил – от национална телевизия до "Капитал дейли”. Това е достатъчно обяснение защо ДПС не може да бъде обвинено в преднамерен подход”, поясни Лютви Местан.

Водещи

Най-четени