Октай Енимехмедов бил много опасен 29.01 | 14:55

Нападателят на Доган има криминално досие и присъди

От Филипа Тодева

Октай Енимехмедов е лице с висока обществена опасност и това може да се установи от предходните му престъпления. Това заяви пред журналисти Илиян Точев, прокурор по делото срещу нападателя на Ахмед Доган.

"Той има многообразна престъпна дейност в миналото, с влезли в сила съдебни актове”, посочи прокурор Точев, цитиран от агенция "Фокус".

По думите му прокуратурата има намерение да извърши следствен експеримент, след което да се назначи разширена съдебно-техническа, фотографска, балистична и медицинска експертиза, която да отговори на въпросите, свързани с оръжието.

Все още не е ясно дали Енимехмедов ще съди делегатите от ДПС, които му нанесоха побой на конференцията на партията. Там той се опита да простреля в главата Ахмед Доган с газов пистолет.

"Не оставайте с грешно впечатление, че не се разследва и в тази насока, следва да се изяснява поведението на лицата и фактите”, каза още прокурорът.

Днес Софийски градски съд потвърди мярката на Енимехмедов "постоянен арест".

Пред съдебната зала се появиха и представители на Движение "Гвардия", начело с лидера си Боян Расате, които заявиха подкрепата си за подсъдимия Енимехмедов. Те бяха издигнали лозунг: "Октай, горе главата, България е с теб!".

Водещи

Най-четени