Октай: Покушението срещу Борисов е сценарий на разузнаването* 15.03 | 09:01

И Доган и бившият премиер били в неизгодно положение

От Филипа Тодева

Покушението срещу Борисов е грозен сценарий на разузнаването, който постави в неизгодно положение него, а и самия Доган”, заяви Осман Октай.

Според него документът за евентуалното поръчителство на убийството на Бойко Борисов, беше изваден в един удобен момент.

Това е внесло допълнително напрежение между двамата лидери на политически формации.

"Зловещо звучи това от устата на министър председател от трибуната на Народното събрание”, смята Октай. "Това ще остане като петно по авторитета на държавата”, категоричен бе той.

Октай коментира и обвиненията на ДПС, че Цветанов и Борисов са поръчали опита за покушение срещу Ахмед Доган.

"И двамата се изложиха за сметка на държавата. Това показва, че има коридори в службите, които се опитват да изнервят партийните централи. Опитват се да бъдат политически инженери”, заяви Октай. Според него трябва да се потърси отговорност на службите, които са подали информацията за евентуално покушение срещу Борисов.

Ахмед Доган разполага с огромен ресурс от агресивни хора, коментира бившата му дясна ръка.

Октай визира хората, които са били на масата с Доган по време на националната конференция на ДПС, на която бе извършен опит за покушение срещу него.

А ако те поискат по всяко време навсякъде могат да съберат около 300 000 души.

Според него действията на националистическата партия "Атака" помагат на ДПС. Всяка проява на агресия принуждавала мюсюлманите да гласуват за Ахмед Доган.

Култът към него напомнял този към личността на турския президент Ататюрк – в дома на всеки мюсюлманин пазели негова снимка.

Според Осман Октай в ГЕРБ и другите партии няма образовани млади хора от малцинствата, които да излъчи самото население.

____________________________

*Информацията е актуализирана към 9:40 часа

Водещи

Най-четени