Окупация и на посолството на Украйна в София 02.12 | 17:30

Искането е за оставката на Виктор Янукович

От Елица Елефтерова

Посолството на Украйна в София ще бъде окупирано от 18:30 часа от представители на движението "България без цензура". Протестиращите ще настояват правителството на Украйна незабавно да си подаде оставката.

От движението настояват и за оставката на украинския президент Виктор Янукович, който очевидно обърка стратегически накъде трябва да върви страната, коментира Николай Бареков.

"Бяха пролети кървища в Киев, а ние не приемаме това", категоричен бе той. "България без цензура" обсъжда да изпрати своя делегация там, посочи Бареков и подчерта, че тя ще е в подкрепа на украинския народ и партията "УДАР" на Кличко, която е политическият двойник в Украйна на "България без цензура".

"Даваме точната си подкрепа за украинската общественост и желанието на Украйна да бъде в Европа. Тепърва ще се решава дали в делегацията ще влязат журналисти, или само симпатизанти на движението. Може би и аз ще бъда, аз съм приятел с Кличко и ще отида да му дам своята подкрепа. Както вървят нещата, той ще бъде следващият президент на Украйна", допълва Бареков.

В същото време от Министерството на външните работи съобщиха за iNews, че няма пострадали българи при размириците в Украйна. От министерството посочват, че не са получавали сведения и за разрушения на българското посолство в украинската столица или върху която и да е българска държавна собственост.

Водещи

Най-четени