Окупацията на Ректората - дирижирана от кръга "Капитал" 09.04 | 08:26

Петното получи 1 млн. лв., за да се създаде отряд, който да превземе парламента

От iNews.bg

Хора от кръга "Капитал” на Иво Прокопиев дирижирали протестите срещу властта и провалените окупации на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски”.

Това разказа Йордан Бонев пред депутатите от временната комисия, създадена да разследва връзките на Бойко Борисов с Бисер Миланов – Петното. 

Бонев бе изслушан от народните представители в качеството си на един от най-близките до Петното и член на неговото Движение "Свобода”, пише в. "Репортер".

"Бисер получи оферта от 1 милиона лева, за да се създаде отряд, който при евентуален протест да влезе и да превземе парламента”, обясни Бонев. Пред депутатите той отказа да назове кой е предложил сумата, но по-късно на представителите на медиите обясни, че предложението е дошло от човек от кръга "Капитал”.

По време на предишните заседания на комисията самият Бисер Миланов разказа, че се е срещал няколко пъти с Бойко Борисов. Целта на разговорите била да се състави план за засилване на протестите срещу властта. 

Други членове на Движение "Свобода” потвърдиха информацията. Цветан Бонев и Марио Генчев обясниха на народните представители, че след срещите с Борисов формацията изведнъж се сдобила с 12 000 лева. Договорката с лидера на ГЕРБ била за общо 500 000  лв.

Водещи

Най-четени