Омбудсманът: Вещите лица и съдии изнасят доказателства с торби 12.11 | 20:21

Това е разграден двор от години, смята Константин Пенчев

От Теодора Кокаланова

Откакто аз съм съдия, а това са много години, вещите лица и съдиите с торби изнасят доказателства. Аз знам много случаи, в които дори съдии са си забравяли делата в трамвая и граждани им ги връщат. Даже бих казал, че има и секретни дела, които съдиите си носят. Това е разграден двор от години.

Това заяви пред БНТ националният омбудсман Константин Пенчев по повод кражбата на тефтерчето на Филип Златанов.

По думите му относно управлението всяка от 4-те партии в управлението ще държи на своите точки от програмата. "В момента най-тежко е на министрите, които трябва да изпълняват тази програма, на реформаторите, които взеха най-трудните министерства - тези, които имат нужда от реформи", отбеляза Константин Пенчев.

Относно казуса с таксата сградна инсталация, която според Пенчев трябва да отпадне, омбудсманът бе категоричен, че има загуба на топлинна енергия и тя се разпределя между всички живущи, независимо дали тези хора плащат парно. Според омбудсмана тези, които нямат парно поради бедност, плащат половината от цената неправомерно.

"В закона има законово двусмислие. Става въпрос за приетия член 62 от миналия парламент. Редно е сега парламентът да се произнесе как се тълкува европейското законодателство. Има опасност хората да спрат да плащат, а след това да им търсят парите с лихвите", обясни още Пенчев.

Водещи

Най-четени