Опасност! Децата ни играят на занемарени и изпочупени детски площадки 12.11 | 20:46

Столичната община призна, че няма достатъчно служители, за да ги поддържа

От Теодора Кокаланова

Всеки родител желае най-доброто за своето дете и му посвещава живота си, за да му осигури добро бъдеще. Детството пък е символът на веселието. Всеки родител обаче се притеснява за малчугана си и се оказва, че има защо. Местата, предназначени за игра в София, са истинско изпитание за децата и често "от играчка може да стане плачка".

Все повече детски площадки в столицата са занемарени и изпочупени. Столичната община призна, че няма достатъчно служители, за да ги инспектира и поддържа редовно. Инцидентите не са рядкост, последният е от преди месец в квартал "Редута". "Едно дете падна точно от тук по гръб. Ударът беше жесток, взеха детето и го закараха в болница", разказва очевидец, баща на малко момченце.

От стълбата към пързалката стърчат и ръждиви пирони. Има и изгнила дъска. Ако и тя падне втора опасност ще дебне децата на пързалката. Осветлението също не работи. Освен това всички пейки са счупени. На друга детска площадка, отново в квартал "Редута", люлките са откраднати, а от тях са останали само веригите.

Общината призна, че за повече от сто детски площадки в района се грижат само трима души, съобщи bTV. "На всяка една площадка, на онази могат да липсват летви за качване", обясни експертът към Район "Слатина" Магдалена Каменарова. 

 

 

Водещи

Най-четени