Опасността за живота на отец Иван не е преминала 15.10 | 13:53

Той е в тежко общо състояние, уточниха лекарите

От Теодора Кокаланова

Отец Иван е в тежко общо състояние след претърпяната катастрофа на автомагистрала "Тракия" снощи. Това заяви лекуващият го лекар д-р Николай Харалампиев. 

По думите му опасността за живота на отец Иван все още не е преминала поради голямата фрактура и кръвозагуба, която е получил. Отец Иван е загубил около 3 литра кръв. Той е настанен в спешна травматология към Университетската болница в Пловдив късно вечерта в тежко общо състояния с травма на главата, гръдния кош, счупена на две места бедрена кост на десния крак и тежък проблем на меките тъкани на подбедрицата.

"Повече от 3 часа и половина във времето между 0:30 и 4:00 часа сутринта е бил опериран", подчерта д-р Харалампиев. Операцията е приключила успешно. Поставен му е титанов застопоряващ пирон, обработена е подбедрицата, уточниха медиците. Той ще остане да лежи в клиниката около 10 дни, като през това време ще бъде рехабилитиран и ще се движи с патерици, предаде агенция "Фокус". Възстановителният период ще продължи между 4 и 6 месеца.

Според лекарите предвид възрастта му и проблемите, които има със сърцето, винаги могат да се очакват усложнения. Най-тежка в момента е травмата в крака му. Лекарите са решени да помогнат на отеца 100%, тъй като трябва да се грижи за много хора в приюта. До възстановяването му за хората в приюта ще се грижи неговият син отец Григорий. 

 

Водещи

Най-четени