Опашки от чакащи в Пловдив, Разград и... Гърция 06.11 | 10:25

По другите места изборният ден започна спокойно

От iNews.bg

Почти из цялата страна изборният ден започна спокойно и без излишно напрежение. Опашки от чакащи обаче се извиха в Разград и Пловдив.

138 631 са регистрираните в Област Разград за президентските избори и за референдума и само 15 минути след отварянето на секциите вече имаше чакащи хора. За първи път ще имат право да гласуват 605 младежи, навършили 18 години, а 953 са заличени от списъците. Те са извън страната, поставени под запрещение, лишени от свобода, сменили настоящият си адрес. Изборите се наблюдават от седем социологически агенции, напомня БГНЕС.

Опашки още в първите минути се извиха и в Пловдив, където се очертава избирателната активност да е доста висока. 307 359 са гражданите на Пловдив с право на глас в изборите за президент и вицепрезидент, право на участие в националния референдум имат 307 347. За първи път право на глас имат 3002 души, навършили пълнолетие в периода след втория тур на изборите за местна власт миналата година. Трима пък са столетниците.

Междувременно в южната ни съседка Гърция изборният ден също започна с чакащи хора и напрежение. Още към 07:30 ч. имаше сериозно струпване на желаещи да упражнят правото си на глас в секцията на площад "Карайскаки” в гръцката столица. Гласуването обаче протича изключително бавно, защото обработването на документите отнема доста време на комисията.

Водещи

Най-четени