Опитът за бягство на поредния избягал затворник се оказа неуспешен 13.05 | 07:01

Хванаха мъжа, избягал от Казичене

От Цанка Донкова

Опитът за бягство на поредния избягал затворник се оказа неуспешен. Полицаи издирваха лишеният от свобода, който излежавал присъдата си в затворническото общежитие от открит тип в столичния квартал Казичене. 34-годишният Димитър, който по непотвърдена информация е наркозависим, е избягал вчера (12 май) и малко по-късно е заловен. 

Димитър е излязъл сутринта за работа и повече не се е прибрал. Той е бил задържан три часа, след като е обявен за общонационално издирване и ще бъде предаден на прокуратурата по образувано досъдебно производство за бягство от място за лишаване от свобода.

Затворникът е излежавал присъда в затворническото общежитие в село Казичане и е бил на работа в двора на академията на МВР, където е косял трева. На него са му оставали 2 месеца до изтърпяването на наказанието. Той е бил осъден за кражба на 2 години и половина лишаване от свобода.

Той е работел на автомивка за служебните коли на академията на МВР в ж.к. "Младост". По някое време затворникът си тръгнал от работа. Повече обаче не се прибрал.

Избягалият е открит от полицаите в столичният квартал "Овча Купел” и в момента се транспортира към централният софийски затвор.

Все още не са открити изчезналите от софийския затвор Шатката и Хосе. По-рано днес стана ясно, че избягалият от затвора в Бургас пандизчия се прибрал у дома си.

Водещи

Най-четени