Оправдаха бившия шеф на "Напоителни системи" 09.01 | 21:44

Георги Харизанов бе обвинен в грабеж на 50 хил. лв. от частна фирма

От Кремена Бедерева

Бившият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов бе оправдан от Софийския градски съд по дело за грабеж на 50 000 лв. от частна фирма.

Харизанов бе освободен от поста си в дружеството на земеделското министерство на 20 февруари 2012 г., след като прокуратурата му повдигна обвинение за престъпление от 2001 г.

Според съда доказателствата по делото са крайно недостатъчни, за да се обоснове вината на подсъдимия.

Преди 11 години на 10 май през нощта са разбити две каси в офиса на софийската фирма "СТОА Монолит" ООД, от които е задигната валута на стойност 50 000 лв.

Освен по дело за присвояване на средства, Харизанов бе обвиняем и по дело за заплаха за убийство. Това е станало през 2010 година в сайт за запознанства, където Харизанов е отправил заплаха за убийство срещу Деница Цицелкова. Жената е подала жалба, а по-късно двамата се помиряват пред съда.

Софийската районна прокуратура обаче прецени, че действително има основания за извършено престъпление и му повдигна обвинения. Заседание по това дело е имало през октомври 2011 година, което е само месец след назначаването му начело на "Напоителни системи".

Според обясненията на министъра на земеделието Мирослав Найденов Харизанов е бил оневинен тогава след показания пред детектор на лъжата.

Водещи