Оправдаха обвиняемия за убийствата пред дискотека „Соло“ 09.12 | 15:38

Поради пропуски и грешки на разследването, посочва съдът

От Филипа Тодева

Съдът оправда Илиян Тодоров, обвинен за двете убийства пред дискотека "Соло". Съдебният състав откри грешки в действията на разследващите органи по делото, предаде БТА.

Председателят му Румяна Ченалова заяви, че за една година разследване е пропуснато назначението на трасологична експертиза, за да се установи с какъв точно нож са нанесени ударите, работило се е само по една версия за двойното убийство.

Също така не е ясно от къде Илиян е купил нож и какъв модел е той. Не е била назначена експертиза и дали с намерения в колата на Илиян нож са нанесени част от ударите в нощта на инцидента. Видеозаписът от нощта на инцидента не е бил приложен по делото, когато то е постъпило в съда, коментира Ченалова.

Тя допълни, че съдебният състав го е получил след положени усилия. По нейни думи, оправдателната присъда не е случайна и спонтанна. Макар да проявяваме емоция и да скърбим с близките, не можем да осъдим някого, просто за да има осъден, коментира тя.

Според младши съдията Мария Дончева, написала особено мнение, косвените доказателства са във взаимна връзка и последователността им води до доказване на вината на Тодоров.

iNews припомня, че Илиян Тодоров бе обвинен, че на 18 април 2009 г. е намушкал при скандал смъртоносно 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и на отбора на "Славия", и 24-годишния Васил Александров. Трето момче - Кирил Димитров, беше тежко ранено. 

Водещи

Най-четени