Оранжев код стряска 11 области в страната 10.01 | 08:29

Очакват се нови снеговалежи и покривка до 20 см

От iNews.bg

Макар според прогнозите положението да не изглежда толкова страшно, Източна България отново е заплашена от опасно време. Оранжев код за снеговалежи е обявен за днес в 11 области. Предупреждението е в сила за районите на Варна, Добрич, Русе, Кърджали, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Възможно е бялата покривка там да достигне до 20 см.

Освен това ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания. Усложнена ще е обстановката и в област Бургас, тъй като и за там прогнозата е за значителни валежи от сняг и условия за навявания. В източните райони на областта снегът временно ще преминава в дъжд, както по-рано iNews.bg писа. През нощта срещу сряда ще има предпоставки за заледявания.

Междувременно валежите продължиха през цялата нощ в Смолянско. Новата снежна покривка е от 5 до 10 см, температурите са от минус 15 до минус 5 градуса. Всички пътища са заснежени, почистват се и се обработват, съобщиха от Областното пътно управление. През прохода Пампорово е забранено движението на автомобили над 3,5 тона.

От Столичната община съобщиха, че почистват вътрешно-квартални улици и подходи към детски градини и училища. Управителите на търговски обекти и фирми, както и жителите на София трябва да почистят тротоарите пред  магазините, офисите и домовете си и да премахнат ледените висулки от сградите, припомнят от Столична община.

Водещи

Най-четени