Оранжева опасност за горещини и днес! Над 40° в 16 области 06.08 | 08:22

Само в Софийска област, Добруджа и Черноморието кодът е жълт, с температури 35°-37°

От iNews.bg

И в неделя времето ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 36° и 41°. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за август. Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. 

Оранжев код за опасно високи температури е обявен днес за 16 области на страната, сочи справка в сайта на НИМХ.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. Очаква се в тези райони максималните температури да са над 38°.

В останалите 12 области на страната е обявен жълт код за високи температури. В тези райони се очаква максималните температури да са между 35° и 37° градуса.

Над Черноморието ще е слънчево в неделя, а след обяд ще духа бриз. Максимални температури ще са 32-35°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще е слънчево, след обяд ще се развие купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.
Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за август. 

 

Водещи

Най-четени