Орешарски: Българите не изпратиха в ЕП нито един депутат евроскептик 05.06 | 17:42

Премиерът се срещна с новите евродепутати, избрани от България

От Мая Александрова

"Падна ви се отговорността да работите в интересни времена, в китайския смисъл на думата, когато Европа е в някаква степен на кръстопът по отношение на тенденции, които се наблюдават и бяха резултат на последните евроизбори – засилваща се вълна на евроскептицизъм и центробежност." Това каза Пламен Орешарски на среща с новите членове на Европейския парламент, избрани от България.

Премиерът изрази убеденост, че бъдещите евродепутати ще намерят верния път да обърнат тенденции и да засилят центростремителните сили.

"В този аспект българските граждани издържаха сериозен тест на тези избори - те не изпратиха в ЕП нито един депутат евроскептик", отбеляза премиерът.

По думите му пред българите стои още една задача - да се поучим от миналото си.

"За съжаление нашата практика винаги е била да изнасяме вътрешните си разногласия и противоречия навън, в случая в европейските институции. Никой не е спечелел от това, но са загубили българските граждани", заяви Пламен Орешарски.

"Никога не е късно за ново начало и вярвам, че в този сложен свят, вие ще намерите сили, умения и възможности да сложите това необходимо на страната ни ново начало, да работите в по-голяма
толерантност и по-голям интегритет, така че в края на мандата си
да кажете, "опазих името и достойнството на нашата страна", каза още Орешарски.

Водещи

Най-четени