Орешарски: Заплахата до Борисов е PR, а управлението - волунтаризъм 23.02 | 10:36

„Ако бях получил писмо с куршум, никой освен специалните служби нямаше да разбере“, каза експремиерът

От iNews.bg

И бившият премиер Пламен Орешарски определя заплахите към живота на Бойко Борисов като PR акция. "Ако бях получил писмо с куршум, никой освен специалните служби нямаше да разбере", каза Орешарски, цитиран от bTV.

Той определи управлението на Бойко Борисов като волунтаризъм – събужда се, нещо не му харесва и го спира. Орешарски напомни, че за първи път докладът от Брюксел за България е много по-критичен от този за Румъния. "Този доклад е за изминалата година, не е за предходен период”, подчерта бившият премиер.

Относно спрените от Борисов обществени поръчки той коментира, че не е ясно законни ли са или не са законни те. "Не защитавам никакви фирми – въпросът е принципен. Трябва да следваме закона, ако той не е добър, да го променим”, каза Орешарски. Той допуска, че министър-председателят действа под натиск от Брюксел.

"КОЙ” беше литературна измислица. Днес виждаме далеч по-задкулисни действия спрямо който и да е било период назад. Дори спрямо първия кабинет "Борисов”. В моя мандат беше ясно как се взимат решения, имаше по-ясно разграничение между властите. Сега с тази четворна коалиция на публиката нищо не й е ясно”, обяви Пламен Орешарски.

Водещи

Най-четени