Орешарски: Мога да се справя с поетите ангажименти 07.05 | 15:01

Премиерът посочи, че евровотът е нов тест за обществено доверие, и допълни, че засега няма да подава оставка

От iNews.bg

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че може да се справя с поетите ангажименти. Той определи евровота като нов тест за обществено доверие и посочи, че на този етап не възнамерява да подава оставка.

"Нека видим какво е то (общественото доверие) на 26 май и ще коментираме след това, другото са хипотези", посочи Орешарски. Според него сигурността на кабинета не зависи от евровота. Той отбеляза, че и в момента БСП не е първа политическа сила, а в НС броят на депутатите на ГЕРБ е по-голям. Все пак Пламен Орешарски смята всеки вот за изключително важен.

"Всеки избор сам по себе си предопределя следващите мандати, независимо дали е за местна власт, централна, или за представителство в ЕП - в този аспект и този вот е изключително важен", подчерта премиерът.

Орешарски отбеляза, че от 1990 година насам всички избори, почти без изключение, са били от голямо значение. Той заяви, че би се радвал на изборна победа на двете политически сили, които подкрепят кабинета (БСП и ДПС).

"Резултатите да ги дискутираме след изборите", предложи Орешарски. Той добави, че е чувал различни анонси, но поясни, че на този етап може да се справя с поетите ангажимент и няма да подава оставка.

"На този етап - мога", категоричен бе министър-председателят.

Водещи

Най-четени