Орешарски: Протестите ни амбицират за по-бързи резултати 04.09 | 18:00

Най-важното ни постижение е, че освободихме страната от страха

От Десислава Маданска

Сегашната атмосфера амбицира правителството да работи за още по-бързи резултати. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в кулоарите на парламента. По думите така за по-широк кръг от граждани ще стане ясно, че мерките, които се вземат, са насочени към всички.

"На този етап не успяхме да убедим една част от българското общество, че работим в полза на обществото, но се надявам да успеем в следващите сто дни с действия", заяви министър-председателят.

Според него най-важното постижение за първите 100 дни на правителството е, че страната е освободена от страха.

"Това може да го чуете навсякъде по улиците, сред бизнеса, сред обикновените граждани", каза Орешарски.

Той изрази надежда следващият проектобюджет да бъде с една доза по-малко постен, но предупреди да не се очакват чудеса. По думите му през следващата година бюджетът ще остане недостатъчен от гледна точка на потребностите на публичния сектор и най-вече на хората, които са вън от пазара и разчитат основно на помощи или на пенсии.

"Няма да можем да направим кой знае какъв обрат, но ще покажем, че работим в тази посока", категоричен бе премиерът.

Относно назначаването на Кирил Желев за шеф на Агенция "Митници", министър-председателят заяви, че целта винаги е подобряване на събираемостта на приходите и пресичане на контрабандата, допълни БТА.

"Времето, през което бившият директор Ваньо Танов беше в болница, беше достатъчно да преценим различни кандидатури и да се спрем все пак на по-малко рисков вариант като човек, който добре познава системата, с който съм работил и имам отлични впечатления", посочи Орешарски.

Водещи

Най-четени