Орешарски: Станислав Анастасов е една от силните кандидатури 04.06 | 16:02

Новите министри се избират както старите – с много предложения и анализ, посочи той

От iNews.bg

Станислав Анастасов е една от силните кандидатури. Така министър-председателят Пламен Орешарски коментира предложението на ДПС Анастасов да бъде новият министър на околната среда и водите, съобщава агенция "Фокус".

Орешарски посочи, че кандидатурата не е утвърдена окончателно, но Анастасов от една година е ходил всяка седмица в Министерския съвет на съответна сбирка.

"Важни са корективните мерки. Продължаваме изпълнението на програмата с акцент върху някои забавени мерки. Споменах здравеопазването. Има решимост тези действия да се ускорят. Това зависи и от парламента, защото сме приели ЗИД на закона, което е необходимо условие за действие в изпълнителната власт", добави той.

Министър-председателят заяви, че все още е "кухненски" въпросът за другите кандидатури. Той не коментира колко министри ще бъдат сменени и кога. "Новите министри се избират както старите – с много предложения и анализ на качествата. За мен по-важна е решимостта им да следват определени политики и мерки, а не обратното. Всички министри са с мое одобрение", заяви Орешарски.

Премиерът посочи, че от следващата година ще се възстановява данъкът, внесен от най-нискодоходните групи, което до голяма степен ще обезсмисли семейното подоходно облагане. Във връзка с изказването на председателя на ЕНП Жозеф Дол, че е време правителството в България да се смени, Орешарски посочи, че не коментира европейски политици. "Неговите думи вероятно не са насочени към изпълнителната власт, а към политическите сили в България", уточни Орешарски.

Водещи

Най-четени