Орешарски: Ще продължим сътрудничеството си с всички медии 26.03 | 20:55

Независимостта на медиите е свързана със зрелостта на обществото, отбеляза той

От Теодора Кокаланова

"Ще продължим да работим с представителите на всички медии. Независимостта на медиите е свързана със зрелостта на обществото и демокрацията".

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си с вицепрезидента на Европейския съюз за радио и телевизия Клаудио Капон и с ръководителя на отдела "Връзки с организациите" Дейвид Луис, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет. 

Министър-председателят Орешарски е подчертал, че обществените медии са изключително важни за нагласите в обществото. Според него въпросът с финансирането е свързан с конкретните възможности. Премиерът е обърнал внимание на Националната среща с медиите, която се състоя наскоро в НДК. 

"Обществените медии са характерна черта на Европа", е подчертал Клаудио Капон. Той е акцентирал върху значението на висококачествената и професионална информация, независимостта, финансирането и иновациите. Капон е изтъкнал добрите практики и опитът, който се споделя в рамките на Европейския съюз за радио и телевизия, като е изразил готовност те да бъдат споделени и с България.

Водещи

Най-четени